sign up! webstats forums guestbooks calendars


2018

Jan 18
1

nieuwjaar

00:00

Feesten

 
Dec 17
2

Nacht van de doenker wegskes

19:00

Teeeeeesterdeag

 
Oct 17
15

Technische dag 2017

14:00

Er werd reeds lang over gepraat maar nu is de kogel door de kerk. Onze technische dag gaat door op ZONDAG 15 oktober in het atelier van Jeroen Liebens te Sint Truiden. Jeroen zal ons proberen te leren wat wij kunnen doen wanneer onze MG niet start. De hulp inroepen van de pech verhelping kan uiteraard altijd maar met een beetje kennis kunnen wij zelf veel oplossen.

Waar: Blix Motorsport – Lichtenberglaan 2098 – 3800 Sint Truiden – www.blix-motorsport.com
Wanneer: Zondag 15 oktober 2017 – 14.00 H
Thema : Mijn MG doet het niet. Wat kan ikzelf doen om hem aan de praat te krijgen.
Prijs: Deelname is gratis en bovendien krijg je tijdens de pauze een koffie en een koekje.
Inschrijving:
Inschrijven voor deze technische namiddag is zonder meer noodzakelijk, dit kan tot 9 oktober via onze website www.mgclublimburg.be. of met een mailtje aan jos.laureyn@gmail.com
Meer info: Jos Laureyn – 011 680082

 
Sep 17
16

Puur Hageland 2017

09:30

Op zaterdag 16 september organiseren Marc en Ine hun tweede rit waar alle MG’s en andere oldtimers van harte welkom zijn. Het wordt opnieuw een rit door, hoe kan het ook anders, het Hageland met aangename en onverwachte verrassingen. ’s Middags is er mogelijkheid om een middagmaal te gebruiken, (een drie gerechtenbuffet) op weer een leuke locatie.
Benaming : Puur Hageland 2017
Organisatie : Marc en Ine Laureyn
Wanneer: Zaterdag 16 september 2017
Waar : De citadel van Diest , ingang Leuvensestraat, 3290 Diest
Uur : Aanmelden vanaf 9u30 / vertrek vanaf 10u30
Voor wie : Alle MG’s en andere oldtimers (ouder dan 25 jaar)
De rit: ’s Morgens worden de deelnemers verwend met een gebakje en heerlijke koffievariaties naar eigen keuze, thee of warme chocomelk, met liefde gezet door een gepassioneerde barista in een echte oldtimer. In de voormiddag puffen we langs rustige wegskes door het het Hageland en wie weet wat komen we nog tegen? Om ’s middags de hongerige magen te vullen kan ingeschreven worden voor een middagmaal waarna we de tocht terug aanvangen voor een aangename namiddagrit, misschien voorzien van hier of daar nog een specialleke.
Kosten :
Rit : 10 € per wagen met bestuurder en 5€ per passagier. Wij zorgen voor lekkere koffie bij vertrek, een prachtige deelnemersplaat, een duidelijk en verzorgd roadbook, meerdere dorstlessers en een aandenken uit het Hageland.
Middagmaal : 15 € p/pers, Hiervoor heeft men de keuze tussen 3 gerechten (ter plaatse te bepalen), + een aperitiefke aangeboden door de organisatie.
Inschrijven : Voor 10 september via mail met vermelding van naam, merk voertuig en aantal personen e-mail : marclaureyn@telenet.be
Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de kosten op rekeningnummer BE86 7340 4179 1750 op naam van Marc Laureyn
Info en contact: 0479-484216 ( liefst na 18 uur)

 
Sep 17
3

9de Taxandriarit

09:00

Voor de 9e keer een rit voor alle MG ’s en merken oldtimers.
Er kwam wat sleet op onze formule, daarom een andere startlocatie en meer kilometers natuurschoon. Deze keer willen we er een écht dagje vakantie van maken.
We vertrekken vanuit de prachtig gerestaureerde Grote Hoeve aan de Kapelstraat van Merksplas Kolonie. Tussen 9 en 11 uur ben je daar welkom en kan je er rustig genieten van een ontbijt ‘onder de pannen’ of op het terras. Je beslist zelf wanneer je voor de rit vertrekt. Het roadbook gidst je letterlijk en figuurlijk over kronkelende binnenwegen, iets grotere gewestwegen, door verschillende landschappen en gezellige dorpen. 150 km puur rijplezier, want we proberen zo veel mogelijk de grote drukte te vermijden. Je hebt dus ruim de tijd om onderweg te stoppen, de omgeving te verkennen en de benen te strekken.
Aankomen doen we in het zomercafé Den Bayerd van Wortel Kolonie. Gekend van vorige ritten: de bewoners kijken al reikhalzend uit naar onze komst. Daar trakteren we je graag op een afscheidsdrankje.
Deelnemersplaat in vierkleurendruk, geïllustreerd roadbook, ontbijt en drankje voor bestuurder en passagier zijn in de prijs inbegrepen.
Ingeschreven en betaald voor 18 augustus, garandeert je een originele rallyplaat. De inschrijvingen worden afgesloten op 26 augustus. Betaling door overschrijving van 20 euro per wagen op het rekeningnummer BE08 2300 1030 0713 – BIC: GEBABEBB op naam van Daamen-Bartels.

 
Aug 17
12

Luxemburg 2017

09:00

Omdat dit reeds ons 25ste weekend is, moest het wel iets speciaal worden en mede daarom kozen wij om terug te keren naar onze eerste liefde: het Groot Hertogdom Luxemburg. Het is er mooi, de wegen zijn er uitstekend en het kleine landje biedt tal van bezienswaardigheden. Naast een alom aanwezige prachtige natuur, vinden wij er ontoegankelijke rotsen, wijngaarden langs de Moezel, pittoreske dorpjes en tal van burchten.
Steden en dorpen zoals Vianden, Echternach & Schengen spreken tot de verbeelding.
In het kader van deze feesteditie maken wij er een vierdaagse van met drie overnachtingen in hetzelfde hotel.
Het is evident dat wij zeker voor deze 25ste editie dit weekend zo goed mogelijk zullen invullen, met ritten, bezoeken en lekker eten.
Nu reeds welkom op dit bijzondere MG Weekend : vier dagen MG feest met gelijkgestemde zielen in een prachtig kader.
Tijdens onze eerste verkenning wisten wij het al, dit wordt een jubileumeditie de naam waardig.

Wanneer

Wij kozen voor deze editie het weekend van zaterdag 12 augustus 2017 tot en met dinsdag 15 augustus 2017 zodat men met weinig extra verlof toch mee kan.

De planning

- Zaterdag 12 augustus 2017 : Dag 1 van Walshoutem naar Luxemburg
Na een lekker ontbijt vertrekken wij om 10.00 H vanuit Walshoutem. Via secundaire wegen en iets grotere verbindingen rijden wij naar Luxemburg. Het middagmaal vinden wij in de buurt van Bastogne. Na installatie in het hotel brengen wij een bezoek aan de stad Luxemburg.

- Zondag 13 augustus 2017 : Dag 2 – Een eerste rondje Luxemburg.
Een prachtig afwisselend parcours door het noorden van het Groot Hertogdom en de Luxemburgse Ardennen langs rivieren, hoogvlaktes en kleine dorpjes.

- Maandag 14 augustus 2017 : Dag 3 – Een tweede ronde Luxemburg.
Vandaag gaan wij naar het zuiden met om 09.30 H vertrek naar het hart van Klein Zwitserland. Ook de Moezel met zijn wijngaarden en talrijke terrasjes staat vandaag op het menu. Op het middaguur schuiven wij aan voor een regionaal buffetje.

- Dinsdag 15 augustus 2017 : Dag 4 van Luxemburg naar Sint Truiden.
Na het ontbijt, inpakken en terugkeer naar Limburg dwars door onze Ardennen. Op het middaguur wacht ons op een unieke locatie in hartje Ardennen een reuze barbecue zodat u ’s avonds zeker niet meer hoeft te koken. Aankomen doen wij in de buurt van Sint Truiden waar er vanzelfsprekend ruim gelegenheid is om tussen pot en pint na te kaarten over de voorbije dagen.

Hoe ver

Uiteraard hielden wij bij de keuze van het parcours rekening met de te rijden afstanden, met de bezoeken en een terrasje onderweg en natuurlijk hebben wij telkens een ganse dag.
Op die manier hopen wij dat het totaal van zo’n kleine 700 km MG plezier gespreid over vier dagen, ook echt ontspannend rijplezier wordt.

Het vertrek

Samenkomen, ontbijten en vertrekken doen wij in HOSTELLERIE AULNENHOF te Walshoutem. Bij velen reeds bekend van vorige gelegenheden en gemakkelijk te bereiken via de snelweg E40 maar ook via de N80.
Hier vinden wij voldoende parking en een heerlijk ontbijt in de Brabander zaal.

Het hotel

Ook het hotel dat wij uiteindelijk weerhielden voor ons vierdaags verblijf is reeds bij een aantal van mensen bekend want wij verbleven er tijdens de Benelux toer van 2012. Het is gemakkelijk bereikbaar en ideaal gelegen op het parcours van onze ritten. De kamers zijn er ruim en netjes, de keuken meer dan lekker en de bar uitnodigend. Het hotel beschikt ook over een prachtige Fitness ruimte, sauna en een groot en mooi binnen- en buiten zwembad.
De coördinaten van het hotel zijn :
Parc Hotel Alvisse
Route d’Echternach 120
L – 1453 – Luxemburg
Tel : 00 352 4356430
Website :
http:// www.parc-hotel.lu

Met hoeveel

Wij reserveerden in het hotel 60 kamers zodat er maximaal 60 wagens mee kunnen.

De bezoeken

Met betrekking tot de bezoeken moeten wij noodgedwongen een selectie maken. Het Groot Hertogdom heeft namelijk zoveel te bieden dat de keuze niet altijd gemakkelijk was. Staan echter zeker op het programma : – Casemates de Pétrusse – Stadsbezoek met de Pétrusse express – Kasteel van Vianden – Caves St. Martin – Pavillon St. Martin – Rotsen van het Mullerthal – Hoogovens van Belval

Verder rijden wij langs talrijke dorpen die behoren tot de mooiste in het Groot Hertogdom en natuurlijk mogen de mooiste uitzichtpunten niet ontbreken !

Wat blijft en wat is er nieuw

De organisatie is op de u inmiddels bekende leest geschoeid. Dit betekent ritten die letterlijk wandelingen zijn waarbij noch van piloot, noch van navigator een grote inspanning wordt gevraagd. Genieten van het rijden, van de schilderachtige plaatsen en van de uitzonderlijke panorama’s, dat is de opdracht. Wij maken kennis met de eigenheden van de streek en de typische dorpen. Wij bezoeken zoals u reeds kon lezen, meerdere bezienswaardigheden en rijden langs schitterende wegen door ronduit prachtige landschappen, bovendien proeven wij links en rechts lekkere streekproducten.
Zoals alle voorbije jaren zijn alle maaltijden in budget en planning opgenomen.
En natuurlijk durven wij hopen op mooi weer, wij reserveerden alvast de zon en hopen dat die ook op de afspraak zal zijn.

Pech verhelping

Het lijkt ons raadzaam om een reisverzekering af te sluiten voor deze korte periode ingeval van pech. Indien u via Marsh verzekerd bent is een bijstandsverzekering inbegrepen in uw polis maar vergeet niet de uitbreiding aan te vragen voor verdere reizen. Ook andere maatschappijen bieden een vergelijkbare uitbereiding van dekking aan, zo niet kan u zich steeds wenden tot Europe Assistance of dergelijke.

De prijs

Dat Luxemburg niet tot de goedkope bestemmingen behoort, konden wij tijdens onze verkenningen aan de lijve ondervinden. Zo noteerden wij 20,- tot 26,- € per auto en per nacht voor een parkingplaats aan de hotels !! Uiteindelijk kost het weekend – all in – 820,- € per wagen met twee inzittenden en met verblijf in een tweepersoonskamer.

In deze prijs is inbegrepen : – een Belgisch ontbijt bij het vertrek te Waremme, – drie overnachtingen met ontbijt, – driemaal een avondmaal bestaande uit minimaal drie gangen of een warm en koud buffet met voorafgaandelijk een gezellig aperitief en bijhorende versnaperingen, – driemaal de lunch op het middaguur, – de reuze barbecue tijdens onze laatste dag, – alle geplande bezoeken – een rallyplaat, – een aandenken, – en natuurlijk de roadbooks.

Niet inbegrepen zijn dus de dranken gebruikt aan tafel en uw persoonlijke uitgaven.
Inschrijven

Wij verwachten uw inschrijving voor 1 juni 2017 datum waarop de inschrijvingen worden afgesloten. In bijlage vindt u het nodige inschrijvingsformulier. U kan dit terugzenden aan Jos Laureyn – Bevingen Centrum, 73 – 3800 Sint Truiden of u kan inschrijven via mail aan jos.laureyn@gmail.com.
Uw inschrijving wordt echter pas definitief na een eerste betaling van 300,- EUR per wagen en het saldo dient te worden vereffend voor 30 juli 2017.
De betaling van de inschrijvingsgelden dient te geschieden door overschrijving op rekeningnummer IBAN : BE66 7330 1836 3443 – BIC : KREDBEBB op naam van Jos Laureyn met vermelding van uw naam en “Luxemburg 2017”.
Wij garanderen u nu reeds : – een prachtige streek met mooie en zeer goede wegen. – meerdere interessante bezoeken, – een prachtig – vier sterren – hotel en lekker eten,
kortom, een maximum aan MG plezier.

Organisatie

Jos en Marie-Lou Laureyn

Alle verdere toelichtingen worden u ten gepaste tijde medegedeeld en indien u nog vragen heeft, niet twijfelen en bellen op het nummer 011.68 00 82.

 
Jul 17
30

7de Madammen aan het stuur

09:00

Dames, hou je klaar voor de enige echte “Madammen aan het stuur” want op zondag 30 juli 2017 organiseert MG Club Limburg weer de enige rit in onze club waar mannen niet zijn toegelaten.
Inderdaad, deze rit is enkel en uitsluitend bedoeld voor dames, aan het stuur en als co-pilote. Jij en je dochter of vriendin, je oma of een verre suikertante uit Australië…
Startplaats is de Brouwerij te Kerkom algemeen bekend in MG Club Limburg.
In de voormiddag rijden we door het Zuid Limburgse landschap naar ons traditioneel aperitief ergens te velde waar wij jullie verwennen met een drankje en een hapje. De Cava staat al koud !
Na een lekkere barbecue ten gunste van “Levensloop” bezoeken wij een bijzonder interessante locatie, daarna keren wij langs mooie pittoreske wegen terug naar de gezellige taverne of het vernieuwde zomerterras van de Brouwerij te Kerkom.
Met andere woorden; het wordt net als de vorige jaren weer een super aangename dag. Dus aarzel niet en schrijf je nu in voor Madammen aan het Stuur 2017 !
Tot binnenkort !

Startplaats: Brouwerij Kerkom – Naamsesteenweg 469, 3800 Sint Truiden – www.brouwerijkerkom.be
Wanneer: samenkomst op zondag 30 juli 2017 vanaf 09.00 H vertrek om 10.00 H.
Rit: 78 rustige kilometers door Zuid Limburg.
Einde: omstreeks 16.30 H keren wij terug naar de Brouwerij te Kerkom.
Prijs: 25,- € per deelneemster = 50,- € per auto met twee dames aan boord. Daarvoor krijg je een koffie bij de start, een bezoek aan een bijzondere locatie, het traditionele aperitief, een lekkere barbecue met 2 stukken vlees voorafgaandelijk individueel te kiezen uit 8 verschillende vleessoorten.
Uiteraard zijn ook een deelnemersplaat en een keurig roadbook inbegrepen.
Inschrijving:
Voor 10 juli via onze website www.mgclublimburg.be. of via een mailtje met vermelding van de nodige gegevens aan Geert Strobbe : g.strobbe@scarlet.be
Uw inschrijving wordt pas definitief na betaling van uw deelname in de kosten op rekeningnummer BE48 4582 1638 2127 van MG Club Limburg VZW.
Meer info: Jos Laureyn – 011 680082

 
Jul 17
23

11de Crijtrally

00:00

In de maand juli wanneer het normaal hoogzomer is worden er in Diepenbeek “op het Crijt”, traditioneel de Crijtfeesten georganiseerd. Vandaag reeds voor de 40ste keer en voor de 11de maal wordt er in samenwerking met MG Club Limburg een multimerken oldtimerrit aan gekoppeld. De deelnemers aan vorige edities herinneren zich zonder twijfel het opzet, de sfeer en het speciale karakter van dit dorpsfeest.
Als bezitter van een oldtimer, nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan de rondrit en nadien heeft u ruim de gelegenheid om u te laten verrassen door al het moois dat op het plein wordt gebracht.

Benaming : 11de CRIJTRALLY
Organisatie : MG Club Limburg
Plaats : Terreinen buurthuis Terlogt, Helstraat, 3590 Diepenbeek
Datum : zondag 23 juli 2017
Uur : Aanbieden vanaf 08.30 H vertrek 10.00 H
De rit : Een rustige rondrit van ongeveer 100 km en omstreeks 13.00 H zijn wij terug op het Crijt voor een lekkere pan spek en eieren en nadien blijven wij gewoon ter plaatse om onze auto’s te laten bewonderen en om zelf mee te genieten van het gebeuren ter plaatse.
Deelnemers : MG’s en oldtimers van alle merken zijn welkom. LET WEL : het aantal deelnemers is beperkt tot 100 auto’s.
Inschrijven : Inschrijven kan via deze website of per mail tot 15.07.2017 aan : geert.strobbe@mgclublimburg.be
Uw deelname wordt echter pas definitief na betaling van de deelname in de kosten op rekeningnummer BE48 4582 1638 2127 van MG Club Limburg met vermelding van uw naam en Crijtrally.
Kosten : 25,- € per wagen met 2 personen aan boord. (10,- € per extra inzittende) Indien u inschrijft na 15.07 en voor zover er nog plaats is, betaald u 30,- € per wagen met 2 personen aan boord. Voor dit geld krijgt u : – Ontbijt met fruitsap en heerlijke koffie om helemaal wakker te worden. – ’s Middags lekker boerenbrood, spek en eieren. – Meerdere drankbonnetjes per persoon. – Inkom op de Crijtfeesten met talrijke animaties. – Een speciale en schitterende rallyplaat. – En om de weg te vinden, een zeer verzorgd roadbook.
Vragen : Nog vragen ? Deze worden met plezier door Jos beantwoord op het nummer : 011 680082

 
Jul 17
21

BELGIAN MG DAY 2017

09:00

Om de continuïteit van dit MG top event te waarborgen, organiseert MG CLUB LIMBURG VZW dit jaar de BELGIAN MG DAY.
Afin de garantir la continuité de cet événement, MG CLUB LIMBURG VZW organise cette année le BELGIAN MG DAY.
Datum
Uiteraard 21 juli 2017
Evidemment le 21 juillet 2017
Vertrek en aankomst
Départ & arrivée
Hostellerie Aulnenhof
Walshoutemstraat 74
3401 Walshoutem
Toegelaten wagens
Deelname is voorbehouden aan wagens van het merk MG
Voitures Admises
La participation est réservée aux voitures de la marque MG.
Het parcours
De ritten leiden ons over een totale afstand van 140 km door het mooie Limburg en dit aan de hand van een klassiek roadbook bolleke-pijl aangevuld met bijkomende informatie zoals straatnamen, wegwijzers, herkenningspunten etc.
Le parcours
Le parcours de 140 kilomètres nous emmène à travers notre belle région du Limbourg. Vous serez guidés par un roadbook classique – aussi précis que possible – présenté sous forme de ‘boule-flèche’ agrémenté d’indications complémentaires, telles que noms de rues, directions, sites intéressants, etc. Inschrijven De deelname in de kosten bedraagt 60,- € p.p. en is te betalen op rek.nummer : BE 48 4582 1638 2127 van MG Club Limburg VZW. Deze kosten omvatten : – een unieke deelnemersplaat – het roadbook – een uitgebreid ontbijt – aperitief – met middagmaal ALLE dranken inbegrepen – een verrassing
Inscriptions
Votre participation aux frais s’élève à 60,- € p.p. et est à payer au compte en banque :
BE 48 4582 1638 2127 du MG Club Limburg VZW.
Cette inscription comprend : – une plaque rallye unique – le roadbook – un petit-déjeuner copieux – l’apéro – le répas du midi TOUS boissons compris. – une surprise Nog vragen ?? Questions ?? Jos Laureyn 011 680082

Programma
09.00 H : Samenkomst en ontbijt
10.00 H : Vertrek eerste wagen voormiddag rit
12.00 H : Apero & middagmaal in het Poortgebouw te Rekem, het mooiste dorp van Vlaanderen.
14.00 H : Vertrek namiddag rit
17.00 H : Aankomst en glas van de vriendschap
Programme
09.00 H : Accueil et petit-déjeuner
10.00 H : Départ de la première voiture – boucle de la matinée
12.00 H : Apéro et répas de midi dans le « Poortgebouw » à Rekem, le plus beau village de la Flandre.
14.00 H : Départ du boucle d’après-midi
17.00 H : Arrivée et verre d’amitié

Deelnemen ?
Inschrijven :
Inschrijven kan voor 10.07.2017 via www.mgclublimburg.be
Eventueel per post aan : MG Club Limburg VZW Vennestraat, 200 3600 Genk
Deelname in de kosten te betalen op rek.nummer : BE48 4582 1638 2127 van MG Club Limburg VZW
Participer ?
Inscription :
Merci de vous inscrire avant le 10.07.2017 via www.mgclublimburg.be
Eventuellement par poste via : MG Club Limburg VZW Vennestraat, 200 3600 Genk
Frais de participation à payer au n° de compte en banque: BE48 4582 1638 2127 de MG Club Limburg ASBL

 
Jul 17
15

Zomeravondrit 2017

19:00

Na jaaaaren en op verzoek van een aantal leden, nog e’s een zomeravondrit. Inderdaad vroeger reden wij bij MG Club Limburg elk jaar een zomeravondrit die op grote bijval kon rekenen. Een aantal van onze mensen dacht daar nostalgisch aan terug en stelde de vraag of wij een dergelijke rit geen nieuw leven konden ingeblazen. Bovendien past dit perfect in het kader van de 50ste verjaardag van mijn allereerste organisatie (ook een avondrit) en dus gaan wij terug naar 50 jaar geleden en rijden wij op basis van het toenmalige roadbook met vertrek en aankomst te Diest.

Datum : Zaterdag 15 juli 2017
Plaats : SPOORCAFE – Turnhoutsebaan 7, 3290 Diest Ruime parkeermogelijkheden
Uur : Aanbieden vanaf 19.00 H – eerste start 20.00 H
Afstand : ong. 80 km met tussenstop.
Deelnemers : Alle MG’s en oldtimers ongeacht het merk zijn toegelaten.
Kosten : 15,- EUR per wagen met 2 personen aan boord. In deze prijs zijn inbegrepen: drankbonnen, verrassingen onderweg, een unieke deelnemersplaat en natuurlijk de roadbooks.
Mogelijkheden : 1. Recreatieklasse : – Voor iedereen toegankelijk en zonder tijdslimieten. – De rit loopt over secundaire wegen en kleine tot zeer kleine baantjes met vermelding van een maximum aan straatnamen en herkenningspunten.
2. Toerklasse : – Bol-pijl met en zonder afstanden, – Visgraat, – Ingetekende lijn, pijlen- en blokkaderit, – Controles en zelfcontroles, – Zonder tijdslimieten
Inschrijven : Ten einde één en ander naar behoren te kunnen voorzien is het noodzakelijk dat u vooraf inschrijft. Dit kan via de website van MG Club Limburg of per mail aan jos.laureyn@gmail.com. Uw deelname wordt pas definitief na betaling van de deelname in de kosten op rekeningnummer IBAN : BE66 7330 1836 3443 – BIC : KREDBEBB op naam van Jos Laureyn met vermelding van uw naam en “Zomeravondrit 2017” en dit voor 11 juli 2017
Organisatie : Jos & Marie-Lou Laureyn – Heeft u nog vragen ? Dan verwachten wij met plezier uw telefoontje op het nummer 011.68 00 82

Men zegge het voort – men zegge het voort !